Főoldal Receptek Töltött káposzta

Töltött káposzta

 
 

Hozzávalók:

 

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 8 savanyított káposztalevél
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 tojás
  • 8 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt

 


Elkészítés:

 

Mossuk át a savanyú káposztát hideg vízben, majd a káposztalevelekről vágjuk le a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát hámozás után vágjuk apróra, a szalonnát kockázzuk fel.

Pirítsuk meg a szalonnát egy nagy lábosban, adjuk a pörcöt a darált húshoz és a zsírban pirítsuk meg a hagymával. A felét a darált húshoz adjuk.

A maradékot húzzuk le a tűzről és hintsük meg 1 kávéskanál pirospaprikával, majd öntsünk rá 1 dl vizet, és keverjük össze a savanyú káposzta másik felével.

A darált húshoz adjuk hozzá a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítsük és rakjuk a káposztalevelekre. A hosszanti széleket hajtsuk a húsra, majd alulról tekerjük fel a leveleket. Tegyük a lábosba, a káposztára. Szórjuk rá a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, főzzük puhára (kb. 1 óra. Közben többször rázzuk meg a lábost, keverni nem szabad!

Szedjük ki óvatosan a töltelékeket, és rántsuk bele a káposztát. Ehhez az olajat forrósítsuk fel, és pirítsuk meg benne a lisztet. Öntsük fel 2 dl hideg vízzel, és keverjük el csomómentesre. Adjuk a káposztához, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.

 

« Receptek

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ