Hozzávalók:
2 kg savanyú apró káposzta
40 dkg füstölt tarja
50 dkg füstölt kolbász
20 dkg hagyma
0,5 dl étolaj
30 dkg rizs
4 dl tejföl
só
bors
babérlevél
Elkészítés:
A tarjából hagymával, pirospaprikával, kevés olajjal a szokott módon pörköltalapot készítünk. A savanyú aprókáposztát kevés vízben a babérlevéllel puhára pároljuk. A kolbászt vékony karikákra vágjuk és a saját zsírjában 3 perc alatt hirtelen átsütjük. A rizst megfőzzük. A hozzávalókat egy tűzálló tálban a következő módon rétegezzük: savanyú káposzta, rizs, pörkölt, savanyú káposzta, rizs, pörkölt, savanyú káposzta, karikára vágott kolbász, végül a tejföl.
Sütőben szép pirosra sütjük. Nem szabad, hogy leve legyen!
Rusa Kft. Vecsés. Jókai u. 99. 2220 Telefon: +36-29-351-627 Mobil: +36-30-960-8872 E-mail cím: rusakft@rusa.hu