Hozzávalók:
35 dkg savanyú káposzta
20 dkg füstölt kolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só
pirospaprika
szemesbors
babérlevél
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kisütjük. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Vegyük le tűzről és adjuk hozzá a pirospaprikát, 1 merőkanál vizet és a lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük 1 liter vízzel. Hozzá adjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a borsot és a sót, és lefedve felforraljuk kb. 20 percig. A főzés félénél együk a levesbe a felkarikázott kolbászt. Készítsünk tejfölös habarást és sűrítsük be vele a levest. Tálaláskor tegyünk rá egy kanál tejfölt.
Hasznos tippek, változatok:
Ha a káposzta szálai hosszúak aprítsuk fel, mert kanállal nehéz lesz kiszedni.
Ha nem elég savanyú a leves tegyünk bele egy kis ecetet.
Egy pici cukrot is adhatunk hozzá ízfokozónak.
Egy másik változatnál tesznek bele gombát is.
Aki szereti, meghintheti kaporral a tetejét.
Rusa Kft. Vecsés. Jókai u. 99. 2220 Telefon: +36-29-351-627 Mobil: +36-30-960-8872 E-mail cím: rusakft@rusa.hu