Főoldal Receptek Korhelyleves

Korhelyleves

Korhelyleves

Hozzávalók:

35 dkg savanyú káposzta

20 dkg füstölt kolbász

10 dkg húsos füstölt szalonna

1 kis fej vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt

2 dl tejföl

pirospaprika

szemesbors

babérlevél

 

Elkészítés: 
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kisütjük. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Vegyük le tűzről és adjuk hozzá a pirospaprikát, 1 merőkanál vizet és a lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük 1 liter vízzel. Hozzá adjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a borsot és a sót, és lefedve felforraljuk kb. 20 percig. A főzés félénél együk a levesbe a felkarikázott kolbászt. Készítsünk tejfölös habarást és sűrítsük be vele a levest. Tálaláskor tegyünk rá egy kanál tejfölt. 

Hasznos tippek, változatok:

Ha a káposzta szálai hosszúak aprítsuk fel, mert kanállal nehéz lesz kiszedni.

Ha nem elég savanyú a leves tegyünk bele egy kis ecetet.

Egy pici cukrot is adhatunk hozzá ízfokozónak.

Egy másik változatnál tesznek bele gombát is.

Aki szereti, meghintheti kaporral a tetejét.

« Receptek

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ