Hozzávalók:
70 dkg sertéscomb vagy -lapocka
1 közepes vöröshagyma
3 evőkanál olaj
fél evőkanál pirospaprika
fél-fél mokkáskanál őrölt bors és majoránna
só
2 gerezd fokhagyma
1-1 zöldpaprika és paradicsom
80 dkg savanyú káposzta
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál finomliszt
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és 1x1 centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és a hússal együtt az olajon fehéredésig sütjük. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, borssal, majoránnával, zúzott fokhagymával ízesítjük, és a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk. Kis lángon, lefedve körülbelül 45 perc alatt félpuhára pároljuk, közben, ha zsírjára sül, mindig egy kevés vizet öntünk alá. A káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, kissé kimossuk, és kinyomkodjuk. A félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Továbbra is kis lángon, lefedve még körülbelül 50 percig pároljuk. Közben az elfölő levét vízzel pótoljuk. Akkor jó, ha a hús és a káposzta egyszerre puhul meg. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a káposztát ezzel sűrítjük.
Rusa Kft. Vecsés. Jókai u. 99. 2220 Telefon: +36-29-351-627 Mobil: +36-30-960-8872 E-mail cím: rusakft@rusa.hu