A hagymát már az ókorban gyógynövényenk tartótták, és ez a tézis XXI. században sem csorbult. A régiek többek között ízületi fájdalmak, torokgyulladás vagy álmatlanság ellen használták. Mára már pontosan tudjuk, hogy a hagyma jótékony hatásait a benne lévő C-, B1- és B6 vitaminok, valamint a kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz és cink adja. Ezen kívül tartalmaz folsavat és biotint. Mindezen tulajdonságokkal a gyöngyházfényű héjáról elnevezett gyöngyhagyma is bír, így amellet, hogy kiváló csemege, napi fogyasztása serkenti a keringést, csökkenti a vérnyomást, segíti a küzdelmet a vérrögök kialakulásával szemben és javítja az emésztését is. Ezenfelül ki kell emelni antioxidáns hatását, ami felülmúlja a többi hagymáét.
Kiszerelések |
Töltőtömeg |
0,5 literes műanyag tégely |
300g |
1,1 literes műanyag vödör |
600g |
2,5 literes műanyag vödör |
1500g |
5 literes műanyag vödör |
4kg |
18 literes műanyag vödör |
10kg |